Onze Visie

Waar we voor staan

Onze honden leven allemaal in huis.

Met onze Barbet Manoush zullen we op verantwoorde wijze 1 tot  2x een nestje fokken bij ons thuis.

Wij hebben zeer bewust een cursus gevolgd bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus voor beginnende fokkers. We leren  zeer veel van onze Noorderburen, die al jaren met hun Barbets nestjes krijgen en precies weten welke testen en onderzoeken er best aan voorafgaan.

Ook zijn er verschillende Franse fokkers die steeds bereid zijn geweest om ons met raad en daad bij te staan.

Omdat de Barbet een gezinshond is,vinden we het belangrijk dat de pups van Chaussette een goede thuis krijgen waar ze niet lang alleen hoeven te zijn,veel lichaamsbeweging krijgen en mogen genieten van  gezonde voeding.

We verwachten dat ze in hun nieuwe omgeving evenveel liefde krijgen als bij ons.

Handvest

Het geweldig ras van de Barbethond willen we bekend en sowieso bemind laten worden in België.Zijn prachtig karakter d.m.v.een weldoordacht fokbeleid naar voor te brengen en door zijn/haar 'anti-allergische'vacht,ook mensen die anders nooit een hond zouden bezitten,de vreugde en kans te geven om hondeneigenaar te worden.

We verbinden ons ertoe om de lijnen(afstamming)na te gaan;alles in het werk te stellen om een verbetering van de eigen teef te bekomen.Dus niet enkel naar uiterlijke kenmerken te kijken,maar zeer zeker DNA,ziektes en karakter na te gaan,zodat we naar een 'ideale'combinatie kunnen streven

We zorgen voor een optimale socialisatie van alle pups,zodat de nieuwe eigenaars een vrolijke en vooral zeer evenwichtige hond in huis krijgen.

De honden die 'met pensioen' zijn ,bieden we een fijne oude dag bij ons.Al onze dieren maken nu éénmaal deel uit van het gezin.


Barboucles sur Meuse Gautier Davi en

La Manoush du Soleil du Ventoux

verwachten in januari 2019 unieke pups!

Zowel Gautier als Manoush groeien op in heerlijke roedels en zijn bijgevolg heel sociaal met een hoog knuffelgehalte....