Onze Visie

Waar we voor staan

Onze honden leven allemaal in huis.

Wij hebben zeer bewust een cursus gevolgd bij de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus voor beginnende fokkers. We weten  precies  welke testen en onderzoeken aan een nestje of het inzetten van teef en reu voorafgaan.

We blijven  occasionele fokker en onze mooie roedel is een niet te onderschatten meerwaarde bij het grootbrengen van de pups.

Omdat de Barbet een gezinshond is, vinden we het belangrijk dat de pups van Chaussette's een goede thuis krijgen waar ze niet lang alleen hoeven te zijn, veel lichaamsbeweging krijgen en mogen genieten van  gezonde voeding.

We verwachten dat ze in hun nieuwe omgeving evenveel liefde krijgen als bij ons.

We nodigen de kandidaten graag uit op een kennismakingsgesprek.

 Dit is geheel vrijblijvend voor beide partijen . We beslissen pas definitief als we de mensen ontmoet hebben. We zullen geen pup verkopen aan mensen die we niet hebben leren kennen noch aan mensen waar we geen wederzijds fijn gevoel aan overhouden.

Handvest

Het geweldig ras van de Barbethond willen we bekend en sowieso bemind laten worden in België.Zijn prachtig karakter d.m.v.een weldoordacht fokbeleid naar voor te brengen en door zijn/haar 'anti-allergische'vacht,ook mensen die anders nooit een hond zouden bezitten,de vreugde en kans te geven om hondeneigenaar te worden.

We verbinden ons ertoe om de lijnen(afstamming)na te gaan;alles in het werk te stellen om een verbetering van de eigen teef te bekomen.Dus niet enkel naar uiterlijke kenmerken te kijken,maar zeer zeker DNA,ziektes en karakter na te gaan,zodat we naar een 'ideale'combinatie kunnen streven.Al onze honden zijn getest op mogelijke ziektes die kunnen opduiken in het ras.

We zorgen voor een optimale socialisatie van alle pups,zodat de nieuwe eigenaars een vrolijke en vooral zeer evenwichtige hond in huis krijgen.

De honden die 'met pensioen' zijn ,bieden we een fijne oude dag bij ons.Al onze dieren maken nu éénmaal deel uit van het gezin.